Krönika juli 2010 | Krönika september 2010

Augusti 2010

Bildgalleri

Hejsan hejsan allihopa.

8 augusti 2010. Klockan den slår och tiden den går och vi är inne i augusti månad, kära nån. Fuktigheten stiger och det är sensommar i Stockholmsområdet och idag har "Tusen trädgårdar" tack vare Gunnel Karlsson, kommit till stånd och jag tackar ödmjukast Gunnel för att ha varit med och skapat "Tusen trädgårdar". Vi har varit med och visat vår lilla täppa för första gången. Ja det är ju inte första gången, vi har ju varit med och visat våran trädgård i andra sammanhang men i det här sammanhanget är det första gången 2010. Hipp hipp hurra! Vi hade cirka 400 besökare i vår lilla täppa som kom och tittade och pratade och vi hade trevliga samtal om trädgård. Det kommer vi att göra om för det är så roligt att man kan träffa människor och dela med sig med känsla för trädgård, liv, växter och så vidare.

Vi har ju alltid öppet i vår trädgård här på hemsidan, så även under hösten. En trädgård stannar inte av i juli. Nej, nej en trädgård är levande, den lever, det händer saker och ting hela tiden från det första till det sista.

Jag älskar trädgård! Det är någonting som går genom kropp och själ och alla nerver som finns i en kropp. Allting som man kan skapa, allting som man kan göra. Framför allt jag tycker det är roligt att dela med sig av växter och växtlighet.

Vi är inne i augusti och då kan man tycka att; Ja vad händer i augusti i en trädgård?
Väldigt mycket. Jag brukar säga att det är skördemånad. Vi skördar vindruvor, tomater och gurkor. Bönorna har inte riktigt kommit igång i vår lilla täppa men de kommer.

Tack än en gång för de underbara människor som vi har träffat under våra öppningsdagar. Vi hade en öppen trädgård för Trädgårdsföreningen i Botkyrka, vi hade en Öppen Trädgård med tidningen Land och med Tusen Trädgårdar. Jag tackar ödmjukast för alla underbara människor som vi har träffat under de här dagarna i vår lilla täppa. För ibland träffar man människor som intresserar och berikar ens liv. Jag tror på fullaste allvar att mänskligt beteende, bemötande mellan olika mäniskor - det ger kraft. Jag är så ödmjukt tacksam. Tack för att ni kom.

Trädgården i början på augusti den bara sprakar av färg. Liljor och Klematis Summer Snow som fortfarande håller igång. Det är så mycket som händer i trädgården i början på augusti. Man kan tycka att trädgården ska ligga still i väntans tider men så är det inte. Här händer det saker och ändå har vi inte kommit in i september och oktober.

Vi har skapat en trädgård som håller igång även under hösten. Det betyder att man gör saker i trädgården så att dem ska hålla igång under en längre tid inte bara ha en blomning i juni, juli och augusti. Tänk på plantor som kan skapa glädje under en lång tid av växtsäsongen. Några plantor som jag tycker är förbisedda i Sverige är Kärleksört, som blommar vackert under både sommar och höst och dessutom står de vackra fröställningarna kvar under vintern.

Vi har också äran för första gången i år att stå på Formexmässan 12-16 augusti i Älvsjö. Där hittar ni oss i monter C09:20. Där kommer vi att visa våra trevliga kort - som vi själva tycker. Vi ämnar att komma ut med ungefär fyra kollektioner om året.

Länge leve trädgård, växtlighet och näring. Vi ses framöver.

Kramar från Tumba.