Krönika November 2010 | Krönika Januari 2011

December 2010

Hejsan alla älskade trädgårdsmänniskor nu har vi kommit in i de självande stunderna i december månad. Det är den 20 december och i Stockholmsområdet minus sju grader och otroligt med snö.
Sådana snömängder och sån kyla som vi har i Stockholmstrakten där vi bor har det inte varit på 150 år. Det är svinkalla dagar, det är svinkalla nätter och otroligt med snö. Om ett par dagar den 22 december är det vintersolståndet och då ändras det sakta och går från mörker mot ljus, men det tar ganska lång tid innan man märker någon skillnad.

Trädgården ligger under ett djupt täcke av snö så det är verkligen tid att sitta inne med tända brasor och ta ett glas vin och begrunda och se fram emot vad som komma skall. Det gäller nu att gå ut och skaka snö från träd och buskar så de inte knäcks av snömängden och att allmänt drömma sig bort. Jag rekommenderar att köpa lite trädgårdsböcker och läsa på och begrunda. 

Höst, vinter, vår och sommar - årstiderna vi har är helt magiska, även om jag personligen har ganska svårt för december månad. Men, men snön ligger vit och det är väldigt vackert när man sitter inne och tittar ut.

Jag kommer att avsluta den här krönikan med att berätta för er att om ni har möjlighet så köp Allers trädgårdstidning nr 1  som kommer ut 11 januari 2011, där har vi med ett reportage om vår lilla trädgård i Tumba. Vidare ska vi vara med på Formexmässan i Älvsjö ni som har tid att komma på den i januari. Sen är vi också med på Nordiska Trädgårdar, den stora trädgårdsmässan i Älvsjö i mars månad.

Nu önskar jag alla mina läsare och alla som tittar in på vår hemsida en riktigt fröjdefull helg och ni som firar jul, God Jul och ni som firar någonting annat ha det bra i alla fall och Gott Nytt År till er alla underbara människor. Jag är ödmjukt tacksam för all uppmuntran jag får från er. Så tack ska ni ha. Nu ska jag dra mig in i stugvärmen och drömma mig tillbaks.. nej drömma mig fram mot en kommande vår.

Stefan