Krönika oktober 2014 | Krönika mars 2015

BILDER JANUARI

Januari 2015

Det är januari och vi har ett tjockt snötäcke över hela trädgården. Så här ska en vinter vara tycker jag. Snö och kallt! Gnistrande vissa dagar och andra dagar som idag, gråvita, både himmel och mark. Det blir i alla fall mycket ljusare i trädgården med snötäcket. Allt får liksom konturer.

Det här är faktiskt (tro det eller ej) den bästa tiden att planera för strukturen av trädgården. Inga plantor ivägen, man ser trädgårdens former utan att störas av grönskan. Det finna alltid något att göra i en trädgård och när kvällen kommer så kurar vi ihop oss med ett glas vin framför braskaminen i köket.

Under vinterhalvåret spenderar jag mycket tid med att läsa om trädgård. Det finns så många fantastiska trädgårdar och fantastiska trädgårdsmänniskor i världen och det är inspirerande att läsa om vad andra har skapat och drömma om hur man kan använda deras idéer för att göra den här trädgården ännu bättre.

Vi fortsätter också att mata fåglarna, det är speciellt viktigt när snön ligger djup. Vi har domherre, talgoxe, hackspett, grönfink, blåmes, koltrast och många andra fågar som besöker oss dagligen.

Hej hopp, alla trädgårdsvänner - nu ska jag ta mig en sista runda runt trädgården innan det är dags att krypa till kojs.

Ha det bra, njut av vintern och dröm om sommaren.

Hej då,

Stefan, A Gentleman Gardner

domherre