Krönika Juni 2015 / Krönikor

Juli 2015

BILDER 1 JULI 2015

BILDER 25 JUNLI 2015

Hejsan alla älskade trädgårdsmänniskor.

Nu närmar vi oss slutet av juli månad och det är kallt och blött. Vi hade sannerligen behövt lite sol på oss här i Tumba. Blött och eländigt, men oj vad det blommar! Det är helt otroligt! Under våra 20 år här i Tumba har vi aldrigt upplevt någonting liknande. Den frodighet som som vi har den här sommaren är helt makalös, vi aldrig haft en så enorm blomning tidigare. Framförallt gör jag ett slag för rambling roses som får klättra upp i träden – honongsrosen Rosa Helenae hybrida, de närsläktade Lykkefund och Aksel Olsen samt min älskade Seagull. Jag brinner också för klematis ’Paul Farges’ (’Summer Snow’) som klättrar upp i träden med vackra vita blommor. Som sagt, vädrets makt är inte med oss här, men frodigheten är enorm i år – vi får glädja oss åt det åtminstone.

Ni ska ha jättestort tack, alla som kom till oss förra söndagen när vi öppnade trädgården för tidningen Lands ”Öppen Trädgård”. Tidigare i år har vi öppnat trädgården tre gånger till förmån för Röda Korset, och varje gång har vi haft otur med vädret, ett riktigt ruskväder, regn och blåst. Den här gången var vädret tämligen bra och solen visade sig till och med en kort stund under eftermiddagen. Vi räknar att c:a 45-50 personer kom på besök och vi är tacksamma för detta. Det är alltid så roligt att möta människor, att visa upp trädgården och dela tankar, kunskap och idéer med andra som är lika trädgårdsintresserade som jag. Livet består av möten mellan människor, olika grupper och har man ett gemensamt intresse finns det så mycket man kan tillföra varandra och livet blir mycket rikare.

Snart är det dags för vår marknadssäsong. Den 29 augusti deltar vi i den årliga marknaden Sigtuna Möte, där vi har bjudits in av våra vänner på Sigtuna Bokhandel (som även är återförsäljare för våra gratulationskort och brickor). Från ett stånd utanför affären kommer vi att sälja lökar för höstplantering samt ett urval av våra egna produkter. Därefter, på lördag den 5 september är det Trädgårdsdagen i Enköping och dags igen för marknaden som hålls i Skolparken. I år blir det den 6:e gången som vi deltar och det är alltid lika roligt. Förresten, Enköping med sina fina trädgårdar är väl värt ett besök för alla som är trädsgårdsintresserade. Sist men inte minst blir det en marknad på hemmaplan med Skördedag på Hågelbyparken den 19:e september. Så kom förbi om ni kan - det blir jätte roligt att träffas på någon av marknaderna!

Hälsingar från Tumba

Stefan, A Gentleman Gardener

Vi finns nu på både Facebook och Instagram - agentlemansgarden