augusti 2016 / övriga krönikor

September 2016

Varma hälsningar till alla ni som läser mina krönikor! Datumet är den 12 september och saker och ting runt omkring visar klara tecken att vi börjar gå mot höst.

Nu är det som mest att göra. Man kunde tänka sig att när hösten börjar närma sig kan man slappna av, men icke så är det inte hos oss. Vi har fullt upp. Bland annat håller jag på med plantering av lökar som vi fick från Holland i samband med leveransen av de lökar som vi hade med oss till marknaderna i Enköping och Sigtuna. Den stora leveransen av lökar - som är avsedd för alla Bulb Club medlemmar som har lagt i beställningar - kommer inom kort. Då blir några hektiska dagar med massor av kartonger fyllda med lökar, sågspån överallt, sortering och paketering.

Vi hade jätte roligt på början av månaden på trädgårdsmarknad i Enköping och när vi stod i Sigtuna. Att träffa vänliga folk är alltid  ett nöje! Tack till allihopa som kom fram och pratade med oss – och till och med köpte si och så!

Den kommande lördagen, den 17:e september (mellan 11.00-15.00) blir vår sista marknad för säsongen på Hågelby höstmarknad här i Tumba. Det är inte bara ett trevlig evenemang – det är till och med under dansbanans tak, som vi  behöver inte vara rädda för eventuella regnskurar (som hände båda i Enköping och Sigtuna).

Vi har haft lite roligt här hemma de sista dagarna, vi har byggt ett hotell – ett insektshotell förstås! Idén fick vi först i juni när vi besökte den underbara Dorothy Clive trädgården i England och såg ett insekthotell för första gången. Och sedan när vi väl var tillbaka i Sverige fanns det en artikel om insektshotell i tidningen Hemträdgården. Eftersom vi hade 5 pallar till förfogande – det perfekta antal för ett 5-våningshotell – var det bara att hotellet det är på plats!

Samtidigt som jag har fullt upp med plantering av lökar har jag även börjat sätta ner buxbomskloten i marken för jag vet att hösten kan komma med rasande fart och det är mycket att göra i trädgården. Hösten har så mycket att bjuda på. Jag passar också på att gå ut i skogen och naturen och plocka mossa, grenar och pinnar så att jag kan dekorera mitt hem, för vi går en lång vinter till mötes. Det finns fortfarande bär och svamp att plocka.

Ha en härlig september månad framöver.

Stefan