december 2017 / maj 2018 / START

BILDER

Januari 2018

Hejsan alla älskade trädgårdsvänner och amatörer.

Det har blivit söndagen den 28:e januari och jag sitter med ett glas vitt vin framför braskaminen och eldar. Här i Stockholmstrakterna börjar ljuset sakteligen visa sig och jag sitter och läser frökataloger och planerar inför kommande säsong. För vad skulle livet vara utan planer, utan någonting att se fram emot?

Januari är fåglarnas tid i trädgården. Vi är har dagligen besök av domherrar, koltrastar, blåmesar och till och med svanar kommer på besök då och då. Månadens bilder är tagna vid fågelborden i vår trädgård.

Det är inte mycket som händer i trädgården just nu, men det är som om det kliar för om en månad börjar saker och ting att hända. Krokusen börjar visar sig; de är uppe ett par centimeter redan nu. Men vi väntar oss några flera bakslag innan våren slutligen äntligen är här. Passa på och gå till biblioteket, låna så många trädgårdsböcker som ni bara kan. Rätt som det är så får ni nya idéer. Jag fick en idé förra säsongen: vi körde ned två stoplar i marken och där planterade jag klätterrosor som ska växa upp på stolparna. Lyckas det kommer det att blir helt fantastiskt. Idéen fick jag faktiskt under ett besök på Powis Castle i Wales förra året.

Den kommande säsongen kommer jag att plantera lite mer buxbom, närmare bestämt för att ersätta de gula rosa Yellow Fairy i parterren på framsidan, som jag har misslyckats med. Framförallt ska jag knyta eller stötta upp alla rosor och klematis runt om i trädgården, så att man kan komma fram utan hinder.

Nu är vi inbokade att delta på Vårsta påskmarknad den 24 mars (12:00 -15:00) på Vårstavi i Grödinge och vi kommer även att delta i Tusen Trädgårdar 2018, i år är det den 1 juli. Den 1 september är det återigen dags för Enköpings trädgårdsmarknad. Det är en hel del planerat redan nu och vi ser fram emot ett nytt innehållsrikt år.

Vi kommer även att hålla trädgården öppen för medlemmar i vår lök klubb några gånger under säsongen. Hoppas att vi ses då.

Hälsningar
Stefan, A Gentleman Gardner

koltrast

 

domherre, robin

domherre, robin