Krönika sen april 2008 | Krönika mitten på maj 2008

Tidig Maj 2008

Nu springer jag omkring och småfryser och tänker, nu är det nog frost på gång, då måste man kolla på nyheterna. Jag orkar ju inte hålla på att täcka, man är så ivrig på våren efter att ha suttit hela vinterna och bläddrat i kataloger.

Jag började rita rabatt i november. Vad det kliade i fingrarna. Kan du tänka dig - november!

Då ska man sitta och planera och gå runt och tänka, skaka en kvist här och där och gå i förundran, och tänka, kan det bli någonting av det här. Det är just under vintermånaderna som jag har börjat få fram det här - en struktur.

Hallå, hallå det är väldigt många människor som har väldigt vackra trädgårdar i maj och juni. Det blommar, oj vad det blommar, så kommer vi in i juli augusti då är det bara dött, då är det inte så mycket att titta på.

Att hålla igång en trädgård från första snödroppen till sista nattfrosten det är lite annorlunda, och jag tror att det är vad vi håller på med här. Det här är en privat trädgård det är ingen större anläggning. Vi har inga trädgårdsanställda det är hushållet som sköter det hela.

Jag går upp i gången här, nu är jag uppe i fruktgången, den har inte många år på nacken. Den gjordes förra året men vi var ivriga och satt igång och planterade. Det är päron, äpplen och persikor som ska täcka den här fruktgången en gång i tiden.

Ja det växer så man hinner inte med, men det måsta man hinna. Man måste vara steget före. Men samtidigt måste man kunna njuta av en trädgård.

Just nu är det fruktträdgården som står för skådespelet med alla träden i succesiv blomning. Vad det gäller perenner är det svårt att hänga med. Allt går så ovanligt fort. En riktig höjdare hos mig i maj är en ovanlig Leucojum "Gravetyi Giant". När 100 lökar kom i höstas trodde jag något var fel. Lökarna var stora som tennisbollar.

Maj månad är även tulpanernas tid i vår trädgård. Jag planterar några hundra varje höst för att inte tala om hundratals pärlhyacinter och magnoliorna som blommar.

Vårhälsningar från


A Gentleman Gardener


leucojum

tulpan

magnolia