Januari 2018 / Juni 2018 / START

BILDER

Maj 2018

Hejsan alla trädgårdsmänniskor!

Här hos A Gentlemans Garden är vi nu mitt i försommaren. Det är slutet på maj månad och helt fantastiskt, kära nån! Tusentals allium blommar, mestadels Purple Sensation men även några jättehöga Gladiator, plus en hel del spinkiga Spherocephalon. Allium älskar vår trädgård, de har förökat sig enormt och dyker upp överallt. Enligt min mening kan det aldrig finnas någon fel plats för allium och de har tillåtelse att växa var de vill i vår trädgård.

Vi har väldigit många rhododendron i trädgården. Bland annat har vi några klassiska Cunningham’s White, som är en vintergrön, bred buske som blommar med en mängd vita blommor på våren. Dessutom ett antal japanska yakushimanum, med blommor som är först rosafärgade men som så småningdom blir vita. Vi har även rhododendron med purpur, röda och gula blommor; kort sagt en vacker variation av färger. I år är rhododendronblomningen massiv. Ovanför rhododendronbuskarna dignar guldrengträdet av gula blommor. Kombinationen är minst sagt färgsprakande.

Hostorna ser fantastiska ut och tack och lov har de inte angripps av några sniglar. Konstigt nog verkar det som om mördarsniglar inte har kommit fram – ännu. Vi håller tummarna.

Vi bor i ett grönt paradis, så känns det för mig åtminstone. Jag tänker på hur mycket jag har gjort här i trädgården under 20 års tid. Jag ser fram emot sommaren varje år, trots att det är kort.

Rosorna blommar snart och kommer att blir bedårande när vi har öppen trädgård söndagen den 1:a juli inom och med "Tusen Trädgårdar". Vårt ”house band” Klarinett Con Brio står för den musikaliska underhållningen kl 12.00 och 15.00. Ni som har möjlighet, missa inte detta. Traditionsentligt har vi även öppet i och med tidningen Lands Öppen Trädgård, söndagen den 15:e juli.

Just nu har vi massor med fåglar i trädgården, de väcker mig varje morgon när de börja sjunga - så tidigt! Men det är så vackert och vi är lyckligt lottade som blir väckta av fågelsång på morgonen. Det är fåglarnas tid.

Vi har just avverkat vår första marknad, här på Hågelby, det var jättetrevligt. Senare under året kommer vi att delta i trädgårdsmarknaden i Skolparken i Enköping under Trädgårdsdagen (lördagen den 1 september).

Söndagen den 1 juli, kl 10-17.00 är det dags för "Tusen Trädgårdar" - Musik på eftermiddagen med Klarinett Con Brio.

Söndagen den 15 juli kl 12-18.00 är det tidningen Lands Öppna trädgårdar.

Välkomna!

Hälsningar

Stefan, A Gentleman Gardner