Krönika mitten på april 2008

April 2008

Hej och välkomna till min allra första krönika .

Det här är något som jag har tänkt på väldigt länge . Som en självlärd trädgårdsamatör älskar jag trädgårdar, jag älskar MIN trädgård, och möjligheten att dela min entusiasm med andra, berätta vad som händer i trädgården, dela med mig av idéer och tips, och kanske till och med få några tillbaka .

Jag har tänkt på det här länge, så varför starta just nu? Enkelt, nr 6, 2008 av Allt om trädgård . Bläddra fram till sidan 14 och se själv - MIN trädgård, eller i alla fall en lite glimt av den. Jag är stolt över vad som syns där men - DET FINNS SÅ MYCKET MER som jag skulle vilja visa er och berätta om.

Det här är för mig början på en resa och det skulle vara fantastiskt om du kunde följa med.

Med på resan är fotograf Solveig Edlund som är en god vän sedan många år men också en av de personer som har inspirerat mig att starta det här projektet. Hon kommer att följa med mig på min resa, och fånga på bild hur årstiderna förändrar trädgården.Hoppas att du checkar in igen. Det här kommer att bli kul.

Vårhälsningar från


A Gentleman Gardener

 


P.S. Jag ska väl också berätta vad som händer i trädgården just nu. Det mest fantastiska är tusentals blommande krokus (bl a Snowbunting, Ard Schenk och Miss Vain). Ena minuten badande i solsken och nästa minut skakande i snön. Dammen har också vaknat, den har bara ett år på nacken och har redan ett eget utvecklat ekosystem. Efter vintern, har våren fört med sig en kamp mot alger men också en groda i dammen. Jag såg den förra veckan. Söt. Sen mer grodor. Sju stycken totalt, söt x 7. Och sen, för några dagar sen upptäckte jag vad som såg ut som svarta skosnören virat runt några växter i dammen. En snabb sökning på internet fick mig att förstå att vad jag trodde var grodor var faktiskt paddor och skosnörena var rader av tusentals paddägg. Med tusentals krokusar och tusentals paddägg - VÅREN ÄR HÄR- trots snön. NJUT AV DEN.

 

plantering