Krönika Mars 2015 / Krönika Maj 2015

BILDER APRIL

April 2015

Hej kära trädgårdsvänner,

Vårens första öppna trädgård är förbi. Den 12 :e april var till en början en väldigt kall och blåsig aprildag, men som tur var så tittade solen fram på eftermiddagen och trädgården visade sig från sin soliga sida.

Tusentals krokus blommar i fruktträdgården och likaså bakom huset på gräsmattan. Den lysande röda botaniska tulpanen Lilliput fick mest uppmärksamhet den här dagen där den växer i grusgången. Kargt och stenigt, det gillar den - och inte blir den stor, 10-15 centimeter hög men ack så vacker.

När jag går här i trädgården förundras jag om och om igen, över undret som händer här varje vår. Trädgården går på några veckor från att vara grå och brun till en sprakande symfoni av färger. Krokus, iris, hyacinter, botaniska tulpaner, anemoner, påskliljor växer sida vid sida i år igen.

Anemonerna har satt fart och sprider sig upp i backen, och tävlar nu med de vilda vitsipporna om uppmärksamheten. Tulpanerna knoppas och snart kommer de också att slå ut.

Kom och besök oss i trädgården:

17 maj kl 11-17, trädgården öppen till förmån för Röda Korset

14 juni kl 11-17, trädgården öppen till förmån för Röda Korset

19 juli kl 12-18 Tidningen Land´s Öppen Trädgård

Vi har också bokat in flera makrnader under våren. Kom och träffa oss på marknaderna - vi har i år importerat jättefina Dahlia-knölar från vår leverantör i Holland.

25 april Tullinge vårmarknad

9 maj Hågelby Vårmarknad

19 septemberHågelby Höstmarknad

Ha det bra, livet är grönt - återigen :)

Stefan

A Gentleman Gardner