Krönika Februari 2011 | Krönika April 2011

Mars 2011

Hejsan alla underbara människor där ute i den stora vida världen,

ni som läser mina krönikor på vår lilla hemsida. Jag sätter mig ner vid vårt köksbord, en söndagskväll det är den 6 mars 2011 och jag blickar in i en härlig brasa som sprakar och i bakgrunden spelar vi klassisk musik som jag älskar. Ikväll är det Mosart som gäller.

Ja kära nån, hela livet är en gåta sannerligen, så är det med en trädgård också. Man önskar och man planerar och man planterar och man väntar på framtida tillväxt. Men allting blir ju inte alltid som man har önskat sig här i livet och jag personligen har lärt mig att det gäller att sannerligen inte ge upp: kämpa på allting tar sin tid. Tålamod det kommer man långt med när man ska skapa en trädgård, en grön plats på jorden.

Ibland brukar jag tänka att det borde vara alla människors rättighet att ha en grön plats på jorden och kunna ta vara på naturens krafter. Jag tycker att ni ska göra som så, att ni tar vara på naturens krafter och ger kraft och styrka till alla som i möter i livet. Försök dela med er av er kunskap. Att tala med människor om trädgård och odling och natur det är helt underbart och vi lär oss alla genom hela livet, förhoppningsvis. Vi lär av våra misstag, våra förväntningar och våra förhoppningar.

Nu är vi inne i mars månad. Sjätte mars och snön börjar sakteligen ge vika i Stockholmsområdet i Sverige. Ljuset börjar äntligen visa sig och jag blir alltid lika förundrad över ljusets styrka. Än så länge visar sig ingen grön yta som sagt, men förhoppningarna väcks infor kommande vår och jag planerar för fullt. Att leva med en trädgård är en gåva. Det tar tid och plats och styrka men man får  så otroligt  mycket tillbaks.

Mars månad, första veckan i mars. Första vårmånaden så kallad i Sverige. Solen gick upp idag kl 06:33, solen gick ner 17:28. Månen upp 06:17 ner 19:55. Ja kära nån.

Nu är det hög tid att förplantera massor med fröer och gödsla lite extra. Personligen, ja jag upprepar mig själv när jag säger att jag tycker om att strö lite Crysan eller benmjöl över snölagret så att det får smälta ner sakteligen till vårkrokusens och alla lökars förtjusning.

Ja alla krokus tackar och snart så visar ni er alla mina fantastiska vårlökar. Jag är så trött på den här vintern, snö is och kyla. Jag längar efter vår. Det första vårtecknet i trädgården är en gåva.

Jag vill verkligen tacka alla underbara männniskor som besöker vår hemsida. Jag känner mig ödmjuk, ni berikar mitt liv! Varmt välkomna til vår trädgård under vår somar och höst 2011.

Vi gör ett samarbeta med en kristen organisation "Hela Människan".  Vi tar 20 kr inträde vid fem tillfällen under sommaren som oavkortat går till deras fantastika verksamhet för utsatta personer. Det finns så många människor i samhället som ingen vill se och som behöver all hjälp de kan  få och vi vill dra ett strå till stacken.
Här är länken till deras hemsida:

http://www.se-manniskan.se

Datumen är spikade och det gäller följande söndagar kl 12:00-17:00:

17 april
8 maj
12 juni
14 aug
18 sept

Så Öppnar vi även för tidningen Land, där är vi med i Öppen trädgård den 17 juli kl 12-18.

Jag hoppas verkligen att jag får tillfälle att träffa er människor som är inne på vår hemsida och tar del av det som vi håller på med. NI ska ha en hjärtligt stor kram, en vårvinterkram från Tumba i Sweden.

Glöm inte att ni som har möjlighet kan besöka oss på Älvsjömässan i Stockholm - Nordiska Trädgårdar den 24-27 Mars. Vi finns i monter AG22.

PS. Gå också in på bildgalleriet och se vad som har hänt i trädgården den 20 mars, krokusen har börjat blomma :).